KLASSIEKER TERUG IN LISSE:


Nederlandse Händelvereniging presenteert de Messiah

Dat de Nederlandse Händelvereniging graag naar de Bollenstreek komt om Händel’s Messiah uit te voeren is inmiddels bekend. De geweldige akoestiek van de St. Agathakerk in Lisse wordt voor deze 12de editie ook nog eens uitgebreid met grote beeldschermen. Zo wordt dit bijzondere concert op dinsdag 11 december niet alleen een traktatie voor het oor, maar ook voor het oog.

Het enorme succes van de vorige editie van Händel’s Messiah in 2010, heeft ertoe geleid dat de organisatie (Stichting Messiah in Lisse) gezocht heeft naar mogelijkheden om nog meer liefhebbers van deze muziek in de streek de gelegenheid te bieden te genieten van dit hoogwaardige concert. De St. Agathakerk zal speciaal uitgerust worden met een aantal grote beeldschermen. Het 110 leden tellende koor, het begeleidende orkest RBO Sinfonia en vooral ook de internationaal gerenommeerde solisten kunnen tot in detail gehoord en gezien worden.

Dankzij een groot aantal sponsoren uit het regionale bedrijfsleven en de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers, is het gelukt dit nu extra bijzondere evenement op dinsdag 11 december 2012 te organiseren. Samen met drie restaurants (Brasserie Nexxt1, De Vier Seizoenen en Het Oude Dykhuys) wordt een “pre-concert dinerarrangement” aangeboden, zodat bezoekers er een feestelijk avondje uit van kunnen maken.

Deze uitvoering van Nederlandse Händelvereniging is slechts op twee andere plaatsen in Nederland te zien: het Concertgebouw in Amsterdam en de Grote Kerk in Naarden. Om het jaar neemt het grootse koor met orkest de Bollenstreek op in haar tournee. Het is uniek dat zulke mooie muziek op zo’n prachtige locatie in onze streek te horen en te zien is.

Händel’s Messiah is een bekend en populair werk dat veelal in de kersttijd uitgevoerd wordt omdat het het levensverhaal van Jezus Christus vertelt. De muziek van Händel kenmerkt zich door een opgewekte, toegankelijke en vooral vriendelijke stijl. Liefhebbers van klassieke muziek zullen hier enorm van genieten. Uitvoerenden zijn naast het koor, het orkest RBO Sinfonia, solisten Liesbeth Devos (sopraan), Helena Rasker (alt), Seil Kim (tenor) en Frans Fiselier (bas). Het geheel staat onder leiding van de nieuwe dirigent van de Händelvereniging: Andrew Wise.

Het concert vindt plaats op dinsdag 11 december 2012 om 19.30 uur in St. Agathakerk in Lisse. Kaarten en het “pre-concert dinerarrangement” kunnen gereserveerd worden via www.messiahlisse.nl en zijn vanaf eind oktober ook verkrijgbaar bij de VVV in Lisse, 0252-414262. De toegangsprijs is € 30,00.

Bestellen

Anbi Stichting Messiah Lisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miek Stap Elburg Botanic Media