HÄNDELS MESSIAH STEEDS POPULAIRDER

9 december voor de 13e keer in Lisse

De Messiah van G.F. Händel is een prachtige uitvoering door het koor van de Nederlandse Händelvereniging, dat op 9 december voor de 13de keer de Bollenstreek aandoet. De begeleiding van dit beroemde amateurgezelschap en de prominente solisten wordt verzorgd door het Holland Symfonie Orkest. De Messiah wordt vooral uitgevoerd in de aanloop naar Kerst, zeker omdat het eerste van de in totaal drie delen over het Kerstverhaal gaat.

De laatste jaren is vooral de Mattheus Passion, die uitgevoerd wordt rond Pasen steeds bekender geworden in Nederland: de uitvoering in Naarden is bijzonder te noemen. Maar ook de moderne versie op TV van “the Passion” met Nederlandse zangers, als ook de Mattheus Master Class, trekken veel bezoekers en TV kijkers. Dit jaar doen voor het eerst vier bekende Nederlandse zangers mee aan de Messiah Master Class die rond de Kerst op TV wordt uitgezonden. De Messiah hoort bij Kerst zoals de Mattheus bij Pasen hoort.

De Nederlandse Händelvereniging heeft de Messiah in december drie keer op het programma staan. In de Agathakerk in Lisse (waar voorafgaand aan de uitvoering de generale repetitie met orkest en solisten plaatsvindt, vanwege de goede akoestiek in de kerk), de Grote Kerk in Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam. De solisten zijn internationaal befaamd: dit jaar zijn dat Renate Arends (Sopraan), Klara Uleman (Alt), Jeroen de Vaal (Tenor), Frans Fiselier (Bas), David Jansen (Klavecimbel) en Wybe Kooijmans (Orgel). De algehele leiding is in Lisse voor de tweede keer in handen van dirigent Andrew Wise.

Het is fantastisch om in de Bollenstreek zo’n grootse uitvoering te kunnen presenteren. Deze avond is voor iedereen die van mooie muziek houdt: kenners, belangstellenden, cultuurliefhebbers: allen zijn van harte welkom.
Het is alweer voor de 13e keer dat de Stichting Messiah in Lisse deze culture muzikale avond organiseert, en wel op dinsdag 9 december. Het bestuur van de stichting zijn leden van Rotary Hillegom-Lisse en Lions Club De Oude Duinen. Sponsoren uit het regionale bedrijfsleven maken de uitvoering mogelijk. Hoofdsponsors zijn Schulte&Lestraden BV, en de Stichting voorheen Coöp Onderling Belang. Met deze avond willen zij de belangstellenden een mooie culturele avond bezorgen in de decembermaand. Door de goede akoestiek, de sfeervolle kerk en niet te vergeten de grote beeldschermen die speciaal hiervoor geplaatst worden in de kerk, kunt u niet alleen alles goed horen, maar ook alles goed zien.

Naast een bezoek aan de uitvoering, kunnen bezoekers ook voor aanvang heerlijk eten bij een van de aangesloten restaurants, Het Oude Dykhuys, Nexxt1, De Vier Seizoenen en Wegrestaurant De Engel. Zij hebben een speciaal Messiah-menu samengesteld. Natuurlijk houden ze rekening met de aanvangstijd van het concert (19.30 uur) Kortom: echt een avondje uit in Lisse.

Voor de uitvoering van dinsdag 9 december zijn kaarten à €30,00 online verkrijgbaar via www.messiahlisse.nl en bij het VVV kantoor op de Grachtweg in Lisse (tel 0252-414262). Voor jongeren tot en met 18 jaar geldt het speciale tarief van €15,00. Ook het “pre-concert dinner” arrangement kunt u online reserveren. Kijkt u voor meer informatie op de website en/of volg @messiahlisse via Twitter.

Bestellen

Anbi Stichting Messiah Lisse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miek Stap Elburg Botanic Media